Gegrilde courgette met munt en geitenkaas
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ¼ bosje verse munt
- 4 kleine courgettes
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 takjes verse tijm
- 4 kleine, verse Franse geitenkaasjes (of van een rol afgesneden)
- 1 theelepel gedroogde tijm
Bereiden
Verwarm de vlakgrillplaat voor.
Trek de blaadjes munt van de steeltjes af. Was ze en hak ze grof. Was de courgettes, snijd ze bij en snijd ze in de lengte in hele dunne plakken.
Bestrijk de gloeiend hete grillplaat met 1 eetlepel olijfolie en leg er de plakken courgette naast elkaar op. Bak ze snel aan beide kanten lichtbruin. Leg er de takjes verse tijm op. Betrooi met zout en peper en bak tot de plakken courgette goudbruin zijn.
Schik de plakken courgette op individuele borden. Leg er de in stukjes gesneden geitenkaas en gehakte munt op. Bestrooi met de gedroogde tijm en sprenkel er 4 eetlepels olijfolie over.
Extra benodigd
Vlakgrillplaat
Opmerking
Kleine courgettes zijn mals en voortreffelijk van smaak. Daarom zijn ze heel geschikt voor de bereiding a la plancha.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde courgette met munt en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke hapjes a la plancha en de frytop
Jean-Francois Mallet
Waarom ingewikkeld doen als je ook a la plancha kunt grillen en bakken? Een gloeiendhete vlakgrillplaat... lees verder
© Good Cook