Gevulde champignons met ham en olijven
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
290 kcal
16 g eiwit
23 g vet
2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 6 grote champignons
- 2 eetlepels citroensap
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 2 ansjovisfiletjes (blik)
- 2 theelepels kappertjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g achterham, in kleine stukjes
- 50 g geitenkaas, verkruimeld
Bereiden
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Snijd de steeltjes uit de champignons. Kook de hoedjes ca. 2 minuten in ruim water met 1 eetlepel citroensap.
Pureer de steeltjes met de olijven, de ansjovisfilets en de kappertjes en meng de olie, peper en 1 eetlepel citroensap erdoor. Vul de champignonhoedjes met het olijvenmengsel. Strooi eerst de ham en dan de geitenkaas erover.
Schuif de champignons ca. 10 cm onder de hete grill en laat ze in ca. 5 minuten heet en lichtbruin worden.
Het recept 'Gevulde champignons met ham en olijven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: istetiana | Shutterstock.com
Gevulde champignons tips
Reacties op dit recept
- kim mmmmm