Gevulde paprika met aardappelpuree
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 600 g kruimige aardappelen, in blokjes
- 4 rode paprika's
- 125 ml crème fraîche
- 8 gedroogde tomaatjes op olie, in stukjes
- 100 g groene olijven zonder pit, in stukjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 100 g geraspte belegen kaas
Bereiden
Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout in 10 minuten gaar.
Halveer de paprika's overlangs en snijd de zaadlijsten met zaadjes weg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af, stamp ze met een stamper tot puree. Roer de crème fraîche, tomaatjes, olijven, bosui en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de paprikahelften hoog op met de puree, zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Bak de gevulde paprika's in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een salade van sperziebonen.
Kookboek
Het recept 'Gevulde paprika met aardappelpuree' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Vegetarisch
diverse auteurs
Heerlijk vegetarisch eten, het is gezond en smaakvol, dus doen! Dit handzame kookboekje staat bol van gemakkelijk te maken, lekkere recepten. Van heerlijke... lees verder
© Inmerc