Gevulde paprika's met couscous en garnaaltjes
- 4 personen
- 60 min
- waardering 6
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- 200 g couscous
- 1 kg gepelde grijze garnaaltjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 wortel, fijngesneden
- 1 stengel selderij, fijngesneden
- 2 gele, 2 rode en 2 groene paprika's, gehalveerd
- 100 g pijnboompitten
- 4 eetlepels geraspte kaas naar keuze (mozzarella, feta...)
- voor de marinade (chermoula)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- ½ bosje koriander, fijngehakt
- ½ bosje bladpeterselie, fijngehakt
- 10 eetlepels olijfolie
- sap van 2 limoenen
- 1 eetlepel basilicumpoeder
- 2 eetlepels harissa (eventueel)
- 1 afgestreken theelepel paprikapoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bereid de couscous.
Maak de chermoula. Meng de ui, de knoflook, de koriander en de bladpeterselie met de olijfolie, het limoensap, het basilicumpoeder, de harissa, het paprikapoeder, peper en zout. Roer de garnalen goed door de chermoula.
Verhit de olijfolie in een grote, diepe pan. Doe de garnalenchermoula erbij, de wortel en de selderij. Laat even opwarmen en haal van het vuur.
Roer de couscous door de chermoula voor de vulling. Voeg eventueel een beetje vocht bij.
Vul de gehalveerde paprika's met de vulling. Strooi de pijnboompitten en de kaas erover en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Gevulde paprika's met couscous en garnaaltjes' is afkomstig uit het kookboek...
Vrijdag couscousdag
Rachida Ahali
Het is verrassend hoeveel variatie een couscousmaaltijd kan bieden. Dat laat Rachida Ahali in 'Vrijdag couscousdag' overduidelijk zien. In dit boek staan 52 smakelijke... lees verder
© Standaard Uitgeverij