Gevulde paprika's met pittig gehakt
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 15 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g rundergehakt of half-om-halfgehakt
- 75 g geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 theelepels sambal oelek
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten).
Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar; neem de pan van het vuur. Roer de helft van de kaas, de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie.
Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open en strooi de rest van de kaas over de paprika's.
Lekker met rijst of aardappelpuree en een salade.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Gevulde paprika's met pittig gehakt' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Oven
diverse auteurs
Knapperige korsten, geuren die de keuken binnenkomen zodra je de oven even hebt opengedaan… Geen gerecht ruikt zo lekker als een ovengerecht. En wat... lees verder
© Inmerc