Paprika's gevuld met gehakt
- 6 personen
- 120 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- 300 g half-om-half gehakt
- 100 g serranoham, kleingesneden
- 1 snee brood, zonder korst, geweekt in hete melk
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel verse peterselie, fijngehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eetlepel witte wijn
- 12 kleine groene paprika's, zaadjes en steel verwijderd
- 500 ml zonnebloemolie
- voor de saus
- 1 grote ui, kleingesneden
- 1 grote, rijpe tomaat, zonder pitjes en in vieren
- 2 wortelen, in plakjes
- 1 eetlepel bloem
- 175 ml witte wijn
Bereiden
Maak de vulling. Meng het gehakt en de ham in een kom. Knijp het brood zo nodig zachtjes uit en meng het met de knoflook, de peterselie, het ei, de wijn en zout naar smaak grondig door het gehakt en de ham. Vul de paprika's met behulp van een theelepel met dit mengsel en steek ze dicht met houten cocktailprikkers.
Verhit de olie met 2 eetlepels water in een diepe koekenpan. Zet de paprika's (drie per keer) erin en bak ze 10 minuten op laag vuur. Leg ze met een schuimspaan naast elkaar in een schone pan.
Giet op ongeveer 5 eetlepels na de olie uit de koekenpan. Zet de koekenpan weer op het vuur en fruit voor de saus de ui op laag vuur in ongeveer 10 minuten bruin; roer af en toe. Doe de tomaat en wortel erbij en bak ze 5 minuten; roer af en toe. Doe de bloem erbij en bak het mengsel al roerend 2 minuten. Roer er de wijn en 1 liter water door en houd het mengsel 15 minuten tegen de kook aan.
Laat de saus iets afkoelen en pureer hem in een keukenmachine. Giet de gladde puree in de pan met de paprika's. Breng de saus op smaak met zout en laat dit alles 15 minuten zachtjes pruttelen; roer af en toe voorzichtig. Voeg zo nodig een beetje heet water toe en serveer het gerecht in een warme schaal.
Extra benodigd
Keukenmachine, cocktailprikkers
Tip
Je kunt dit gerecht tevoren klaarmaken: het is opgewarmd alleen nog maar lekkerder.
Kookboek
Het recept 'Paprika's gevuld met gehakt' is afkomstig uit het kookboek...
1080 Recepten
Simone & Inés Ortega
Ruim 30 jaar geleden kwam '1080 recetas de cocina' uit en nog steeds vliegt hét kookboek dat in elk Spaans huishouden gebruikt wordt dagelijks over de Spaanse... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck