Broodje hutspot
bereiden
Ingrediënten
- boter
- wit van 2 preien, in ringen
- 4 flinke aardappelen (bloemig ras)
- 3 uien, in ringen
- zonnebloemolie
- ½ winterwortel, in blokjes van ½ cm
- 200 ml volle melk
- nootmuskaat
- 50 ml groente- of kippenbouillon
- 4 eieren
- zuurdesembrood
- bieslook
Bereiden
Smelt 2 eetlepels boter in een koekenpan en smoor de prei zacht in de boter. Laat hem niet kleuren. Zet apart.
Kook de aardappelen gaar. Zet apart.
Smoor de uien in boter en olie op laag vuur gaar. Niet laten kleuren. Zet apart.
Smelt in een koekenpan een klontje boter en bak op matig vuur de blokjes winterwortel beetgaar. De blokjes mogen licht kleuren. Zet apart.
Breng de melk tegen de kook aan en roer deze door de aardappelen. Voeg een paar klontjes boter toe. Breng de puree op smaak met zout, witte peper uit de molen en wat geraspte nootmuskaat.
Vermeng de puree met de winterpeen en de gebakken uien. Breng op smaak met een scheutje groente- of kippenbouillon naar smaak.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren.
Snijd van het brood sneden. Besmeer de boterhammen met de hutspot. Verdeel de prei en wat geknipt bieslook over de hutspot. Leg een gebakken ei op de hutspot.
Kookboek
Het recept 'Broodje hutspot' is afkomstig uit het kookboek...
Peen & Ui
Herman den Blijker & Jaap van Rijn
'Peen & Ui' is het ultieme boek over de oervaderlandse hutspot. Herman den Blijker kookt meer dan zestig bijzondere gerechten met peen en ui. Daarnaast
... lees verder © Uitgeverij Carrera