Kruidige knolselderijpuree

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 13 waarderingen

Bevat per portie

175 kcal
6 g eiwit
9 g vet
18 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij van 1 kg, in blokjes
  • 50 g rijst
  • 400 ml kruidenbouillon
  • 100 ml (slag)room
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 1 theelepel kaneel

Bereiden

Breng de knolselderij met de rijst en bouillon aan de kook en kook de knolselderij in ca. 15-20 minuten zachtjes gaar. Giet de knolselderij af en pureer het geheel in de keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuïge puree.

Doe de knolselderijpuree terug in de pan, voeg de room, tijm en kaneel toe en warm de puree al roerende nog enkele minuten door tot de puree goed van dikte is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker bij een varkenshaasje of bij kipfilet.

Extra benodigd

Keukenmachine of staafmixer

Het recept 'Kruidige knolselderijpuree' wordt je aangeboden door . Beeld: Maria Kovaleva | Shutterstock.com

Knolselderij tips