Kleine komkommers met harissa en hummus van Sergio Herman
bereiden
Ingrediënten
- 12 snoepkomkommers
- ½ grote komkommer
- 8 dunne groene mini-asperges
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 5 blaadjes munt, fijngesneden
- 2 eetlepels koriander, fijngesneden
- 5 eetlepels geweekte, gekookte kikkererwten
- 1 eetlepel sushi-azijn
- 3 eetlepels Arbequina-olijfolie
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 150 g hummus (verkrijgbaar bij de supermarkt of biologische winkel)
- 2 eetlepels verse harissa
- 60 g fetakaas, verkruimeld
- enkele takjes verse marjolein en basilicum
Bereiden
Halveer de snoepkomkommers in de lengte en hol ze beetje uit met een klein lepeltje. Schil de halve grote komkommer en snijd het buitenste van de komkommer in plakjes en daarna in fijne gelijke blokjes.
Blancheer de groene asperges in maximaal 1 minuut en spoel ze onder ijskoud water af. Ze moeten nog een bite hebben! Snijd ze in gelijke kleine stukjes.
Meng de brunoise van komkommer met de gesnipperde sjalot, stukjes asperges, munt en koriander en de kikkererwten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de sushi-azijn en 2 eetlepels olijfolie toe en meng. Voeg daarna voorzichtig de Griekse yoghurt toe.
Kruid de snoepkomkommers met fleur de sel en versgemalen peper, spuit of lepel wat hummus in de komkommers en smeer dicht. Breng daar bovenop de yoghurt-komkommersalade en een klein beetje verse harissa.
Werk af met de verkruimelde fetakaas, takjes marjolein en basilicum en 1 eetlepel olijfolie. Serveer op een mooie schaal als gezond aperitiefhapje.
Opmerking
'In de zomer eet ik weinig dingen liever dan komkommer. Maar als je hem aanmaakt wordt hij snel slap, terwijl juist de textuur zo lekker is. Daarom vul ik hem liever op, dan behoudt hij zijn knapperigheid. Het resultaat is een bom van textuur en fraîcheur.' - Sergio Herman
Kookboek
Het recept 'Kleine komkommers met harissa en hummus van Sergio Herman' is afkomstig uit het kookboek...
Sergio's smaakmakers
Sergio Herman
In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Kris Vlegels