Koolrabi-crèmesoep
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
280 kcal
10 g eiwit
18 g vet
19 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 koolrabi, in kleine blokjes
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- ½ theelepel majoraan
- 500 ml melk
- 1 kruidenbouillontablet
- 2 eetlepels kaascroutons
- 1 takje basilicum, fijngeknipt
Bereiden
Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor. Voeg de knoflook en de majoraan toe en bak de koolrabi ca. 3 minuten op een heel zacht vuur. Voeg de melk en het bouillontablet toe en kook de koolrabi in ca. 5 minuten zachtjes gaar.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in twee borden en strooi de kaascroutons erin. Strooi het basilicum erover.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Het recept 'Koolrabi-crèmesoep' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Koolrabi tips
Reacties op dit recept
- Paul Twee maal de hoeveelheid gemaakt met wat leftovers (prei en wortelen). Wel nog extra knoflook en bouillonblokjes toegevoegd. Heerlijk soepie!!
-
monique
Wat is majoraan, ken ik niet.
- luc Oregano majoranium (de "edele " oregano kruiden versie).