Groenten uit de oven met wittetruffelzout
bereiden
Ingrediënten
- 400 g worteltjes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd
- 12 champignons, steeltjes eraf
- 2 preien, boven- en onderkant eraf, in ringen
- handvol groene asperges, stugge onderkant eraf
- 1 venkelknol, in partjes
- 2 courgettes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd, in flinke stukken
- 1 eetlepel fijngesneden verse tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel wittetruffelzout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
Schep de groentes in een grote schaal om met de tijm, olijfolie en azijn.
Doe de groentes in een grote braadslede en zet deze 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, schud de braadslede een paar keer flink en zet nogmaals 10 minuten in de oven of tot de groentes gaar, goudkleurig en zacht zijn.
Bestrooi met wittetruffelzout en dien meteen op.
Tip
'Truffelzout is zeezout waaraan de smaak van Italiaanse gedroogde truffels is toegevoegd. Hierdoor krijgt het zout een heerlijke rijke, aardse smaak. Het is een prima alternatief voor gewoon zout (probeer het op je eitje) en is een goede aanvulling op je Paleo-voorraadkast.' - Daniel Green
Kookboek
Het recept 'Groenten uit de oven met wittetruffelzout' is afkomstig uit het kookboek...
Het snelle paleo-kookboek
Daniel Green
Eet jezelf gezond, slank en energiek met 'Het snelle paleo-kookboek' van celebrity chef Daniel Green. Het vervolg op 'Het paleo-kookboek', met recepten die... lees verder
© Kosmos Uitgevers