Geroosterde paprika in rozemarijn-vinaigrette
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels citroensap
- geraspte schil van 1 citroen
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- 1 eetlepel rozemarijntakjes
- 2 groene paprika's, gehalveerd
- 2 rode paprika's, gehalveerd
- 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor op 220 °C.
Meng voor de vinaigrette de olie met het citroensap, de citroenschil, balsamicoazijn en rozemarijn.
Bekleed het grillrooster met aluminiumfolie. Leg de paprikahelften met het snijvlak naar onderen op het folie, bestrijk ze met de vinaigrette en plaats ze onder de hete grill. Haal wanneer het velletje zwart begint te worden de paprika’s uit de oven en dek ze af. Laat de paprika’s zo 10 minuten afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Ontvel de paprikahelften, snijd ze in brede repen en leg ze op een schaal. Strooi de pijnboompitten erover en bedruppel met de resterende vinaigrette. Serveer met verse ciabatta of stokbrood.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het recept 'Geroosterde paprika in rozemarijn-vinaigrette' wordt je aangeboden door Colourfultaste
Paprika tips
Reacties op dit recept
- tim Heel gemakkelijk en lekker, zowel warm als koud.