Lauwwarme paprika- en paddenstoelensalade op toast
bereiden
Ingrediënten
- 4 lange (overdwars gesneden, vragen aan de bakker) sneden brood of 8-12 ontkorste sneetjes brood
- olijfolie voor het bakken
- 2-3 gele blokpaprika's, in hele dunne reepjes
- 400 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake enz.), in vieren of in plakjes
- 75 g spinazie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en toost het brood in de voorverwarmde oven licht goudbruin.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan, bijvoorbeeld een wok. Bak de paprika’s in porties snel (1-2 minuten) aan. Neem ze uit de pan, voeg olijfolie toe en bak eerst de champignons en de shiitake, voeg de oesterzwammen vervolgens toe (bak ze niet te lang, dan worden ze taai). Doe de paprika terug in de pan en bak nog 1 minuut mee.
Schep de spinazie snel door het paprika-paddenstoelenmengsel, zodat de blaadjes net iets zacht worden en neem alles uit de pan. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de salade op het getooste brood.
Variatietip
Vervang de spinazie door rucola.
Het recept 'Lauwwarme paprika- en paddenstoelensalade op toast' wordt je aangeboden door Colourfultaste