Paprika-rolletjes met kruiden, kappertjes en pijnboompitten (tapas)

18 rolletjes
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,3obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 6 puntpaprika's
  • 3 eetlepels bladpeterselie, gehakt
  • 2 eetlepels bieslook, gehakt
  • 2 eetlepels verse munt, gehakt
  • de geraspte schil van 1 citroen
  • 50 g kappertjes
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 2 eetlepels olijfolie

Voorbereiden

Verwarm de ovengrill voor. Rooster de paprika's 20 minuten. Keer ze regelmatig om. Haal ze uit de oven zodra ze rondom zwartgeblakerd zijn en laat ze 1 uur afkoelen.

Bereiden

Doe de kruiden, citroenrasp, kappertjes en pijnboompitten in de kom van de keukenmachine. Hak alles in drie slagen tot een grof mengsel. Voeg de olijfolie en naar smaak zout en peper toe. Mix alles met nog eens twee slagen van de keukenmachine. Schep het mengsel in een kom en breng het zo nodig verder op smaak.

Ontvel de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Hierbij komt vocht vrij: voeg hiervan 1 eetlepel toe aan het kappertjesmengsel. Snijd elke paprika in drie repen, schep er een bergje van de vulling op en rol de paprikarepen op. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker. Giet er een scheutje olijfolie over en dien de tapas op.

Extra benodigd

Keukenmachine, cocktailprikkers

Kookboek

Het recept 'Paprika-rolletjes met kruiden, kappertjes en pijnboompitten (tapas)' is afkomstig uit het kookboek...

Basic tapas

'Basic tapas' biedt meer dan 80 eenvoudige, snelle, klassieke en moderne recepten om volop te genieten van tapas zoals ze bedoeld zijn: na een dag hard werken

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Paprika tips