Paprika-rolletjes met kruiden, kappertjes en pijnboompitten (tapas)
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 6 puntpaprika's
- 3 eetlepels bladpeterselie, gehakt
- 2 eetlepels bieslook, gehakt
- 2 eetlepels verse munt, gehakt
- de geraspte schil van 1 citroen
- 50 g kappertjes
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetlepels olijfolie
Voorbereiden
Verwarm de ovengrill voor. Rooster de paprika's 20 minuten. Keer ze regelmatig om. Haal ze uit de oven zodra ze rondom zwartgeblakerd zijn en laat ze 1 uur afkoelen.
Bereiden
Doe de kruiden, citroenrasp, kappertjes en pijnboompitten in de kom van de keukenmachine. Hak alles in drie slagen tot een grof mengsel. Voeg de olijfolie en naar smaak zout en peper toe. Mix alles met nog eens twee slagen van de keukenmachine. Schep het mengsel in een kom en breng het zo nodig verder op smaak.
Ontvel de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Hierbij komt vocht vrij: voeg hiervan 1 eetlepel toe aan het kappertjesmengsel. Snijd elke paprika in drie repen, schep er een bergje van de vulling op en rol de paprikarepen op. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker. Giet er een scheutje olijfolie over en dien de tapas op.
Extra benodigd
Keukenmachine, cocktailprikkers
Kookboek
Het recept 'Paprika-rolletjes met kruiden, kappertjes en pijnboompitten (tapas)' is afkomstig uit het kookboek...
Basic tapas
Valérie Berry
'Basic tapas' biedt meer dan 80 eenvoudige, snelle, klassieke en moderne recepten om volop te genieten van tapas zoals ze bedoeld zijn: na een dag hard werken
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney