Piperade
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 groene en 2 rode paprika’s, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 koffielepels tijm
- 5 tomaten, in stukjes
- ½ koffielepel piment d’Espelette
- 4 eieren
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de uien en de paprika's op een zacht vuurtje zonder ze te laten verkleuren. Voeg de knoflook en de tijm toe en breng op smaak met zout. Laat 15 minuten stoven.
Voeg de tomaten toe en kruid met het piment d´Espelette. Dek af en laat 15 minuten sudderen.
Klop de eieren los en giet ze over de groenten. Meng zachtjes met een houten lepel, tot de eieren gebakken zijn.
Verdeel de piperade over 4 minipotjes.
Kookboek
Het recept 'Piperade' is afkomstig uit het kookboek...
Mini-potjes & pannetjes
Sylvie Aït-Ali
In 'Mini-potjes en pannetjes' staan tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete bereidingen in mini-potjes, mini-pannetjes en mini-gratin... lees verder
© Standaard Uitgeverij