Peultjes met garnalen en cashewnoten
bereiden
Ingrediënten
- 250 g panklare peultjes
- 2 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels gezouten cashewnoten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel sesamolie
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 400 g gekookte, gepelde grote garnalen
- 2 eetlepels sojasaus
Bereiden
Kook de peultjes 1 minuut in ruim kokend water met zout. Laat ze in een vergiet onder koud stromend water afkoelen en vervolgens uitlekken.
Rooster de sesamzaadjes en cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
Verhit de beide oliesoorten in een wok of hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de peultjes, noten, garnalen en sojasaus toe en roerbak het geheel 3 minuten.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over de borden. Lekker met kleine, warme pitabroodjes en een groene salade.
Kookboek
Het recept 'Peultjes met garnalen en cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Snel
diverse auteurs
Heb je een keer weinig tijd om te koken, maar wil je wel een lekkere maaltijd op tafel zetten? Dit handige kookboek geeft recepten die in 5, 10 of 15 minuten te bereiden... lees verder
© Inmerc