Quinoa met champignons en rucola
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels fijngehakte verse tijm
- 500 g (kastanje)champignons, in plakjes gesneden
- 300 g gekookte quinoa (zie de tip onderaan het recept)
- 2 flinke handen rucola, grof gehakt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Doe de knoflook en tijm in de pan en bak ongeveer 30 seconden tot de aroma's vrijkomen. Voeg de champignons toe plus een flinke snuf zout en bak onder af en toe roeren tot ze zacht en bruin zijn en een piepend geluid beginnen te maken (dat klinkt inderdaad belachelijk maar het is waar, luister maar).
Doe het champignonmengsel samen met de quinoa en rucola over in een grote kom en schep alles door elkaar. Breng op smaak met wat meer zout en royaal versgemalen zwarte peper.
Perfect gekookte quinoa
Spoel 450 g quinoa grondig schoon in een fijnmazige zeef (dit lijkt misschien overbodig maar geeft een enorm smaakverschil; het natuurlijke laagje rond quinoa smaakt namelijk naar zeep). Doe de quinoa met 420 ml water en een flinke snuf zout in een pan en zet die op hoog vuur. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en kook 12 à 15 minuten tot al het vocht is opgenomen en de quinoakorreltjes eruitzien als spiraaltjes. Doe het vuur uit, leg een droog stuk keukenpapier tussen pan en deksel en laat de quinoa minstens 5 minuten rusten voor je hem loshaalt met een vork.
Kookboek
Het recept 'Quinoa met champignons en rucola' is afkomstig uit het kookboek...
(H)eerlijk
Gwyneth Paltrow
Dit kookboek helpt je echt heerlijk voedsel te ontdekken waardoor je je fit en energiek gaat voelen. '(H)eerlijk' is geschikt voor iedereen, of je nu een specifiek... lees verder
© Kosmos Uitgevers