Gesmoorde kropsla
bereiden
Ingrediënten
- 2 kleine kropsla, little gem of andere sla
- 20 g boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
Bereiden
Verwijder de buitenste bladen van de sla zodat je een stevige, kleinere krop overhoudt. Snijd de krop in de lengte in tweeën. Wanneer je little gem gebruikt, kun je ze heel laten.
Neem een ruime, lage pan. Smelt de boter en fruit de sjalotjes zachtjes aan. Leg de sla in de pan en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze zachtjes in de boter, eerst op de platte, dan op de bolle en dan weer op de platte kant.
Voeg een scheutje water en zout en peper toe en laat de sla een paar minuten gaar stoven met het deksel op de pan.
Tip
Ook heerlijk als voorgerecht met een stukje camembert!
Kookboek
Het recept 'Gesmoorde kropsla' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Franse keuken
Alain Caron
Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. 'De bijbel van de Franse keuken' is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennen
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld