Worteltjes in kokosmelk
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 eetlepels bakolie
- 2 bosuitjes, in stukjes
- 600 g bospeen, gehalveerd
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie
Bereiden
Rasp 1 theelepel groene schil van de limoen. Verhit de olie in een pan en fruit de bosui heel even aan. Schep de worteltjes erdoor en voeg de kokosmelk en geraspte limoen schil toe.
Smoor de worteltjes in ca. 8 minuten beetgaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de koriander erover. Lekker bij kip en pandanrijst.
Het recept 'Worteltjes in kokosmelk' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yuliia Holovchenko | Shutterstock.com
Wortel tips
Reacties op dit recept
- Linda Ik ben er niet kapot van, de wortels zijn zoet en de kokosmelk ook, de combinatie vond ik nogal vlak smaken. Misschien smaakt het beter door er flink wat limoensap bij te doen?
- loes Ik mis groene curry of een combinatie van pepertje, koriander, gember en komijn of garam massala met wat chili.
-
Gemma
Ik heb toegevoegd 10 dunne plakjes verse gember (=ongeveer 1mm dik), 1 theelepel sambal en 1 theelepel gemalen korianderzaad. Hierdoor heeft het gerechtje alle smaken in zich: zoet, zuur, pittig en zacht. Het smaakte dus heerlijk.
- Judith Gemma, dank voor jouw tips. Ik heb het gerecht gemaakt met jouw toevoegingen. Ik kan nog garnalen (ipv kip) adviseren. Erg lekkere combi!
- Teddy Vind dit recept helemaal top! Wist niet dat wortels op deze manier zo lekker konden smaken, ik heb er orzo bij gedaan en gemarineerde kip, echt heerlijk!