Tomaten-knoflookchutney
bereiden
Ingrediënten
- 1 theelepel pimentbessen
- 1 theelepel korianderzaad
- 2 theelepels mosterdzaad
- ½ theelepel komijnzaad
- 2 stukjes verse gember van ca. 2 x 6 cm, gekneusd
- 1½ kg rode tomaten, de velletjes verwijderd, het vruchtvlees gehakt
- 500 g moesappels, geschild, klokhuizen verwijderd, in kleine blokjes gesneden
- 500 g uien, gesnipperd
- 2 kleine teentjes knoflook, gepeld en gehakt
- 250 ml rodewijnazijn
- 200 g verwarmde bruine basterdsuiker (zie onderaan het recept)
Bereiden
Wikkel de hele specerijen en de gekneusde gember in een stukje neteldoek en bind dat dicht met keukengaren.
Doe op de suiker na alle ingrediënten en 1 theelepel grof zeezout in een zuurbestendige confituurpan. Breng aan de kook en laat alles dan gaar sudderen. Schep de verwarmde suiker door het mengsel. Roer op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost.
Draai het vuur hoog en breng aan de kook. Laat vervolgens onder af en toe roeren 1½ uur zachtjes sudderen tot de chutney mooi dik en sappig is.
Verwijder het zakje met de specerijen. Schep de chutney in hete, gesteriliseerde potten en sluit die af.
Extra benodigd
Neteldoek, keukengaren
Verwarmde suiker
Doe de suiker eerst in een kom en verwarm in de oven (ca. 20 minuten op de laagste stand) voordat je hem door het fruit schept. Daardoor zal de suiker sneller oplossen.
Kookboek
Het recept 'Tomaten-knoflookchutney' is afkomstig uit het kookboek...
Jams, chutneys & tafelzuur
Gloria Nicol
De lekkerste recepten voor jams, chutneys en tafelzuur, plus essentiële informatie over inmaaktechnieken en het nodige gereedschap. Met deze recepten maak je... lees verder
© Good Cook