Gordon Ramsay: stoofschotel met fazant en gember
bereiden
Ingrediënten
- 2 panklare fazanten, ca. 750 g per stuk
- 2 grote wortels, geschrapt en elk in 3 stukken
- 2 grote stengels bleekselderij, bijgesneden en elk in 3 stukken
- 200 g cipollini of babyuitjes, gepeld
- 2 stukjes gember van 5 cm, in de lengte gehalveerd
- 1 bolletje knoflook, horizontaal gehalveerd
- handvol takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- 5 kruidnagels
- 2 stuks steranijs (eventueel)
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
Bereiden
Wrijf de fazanten helemaal in met zout en peper en leg ze met de borstkant naar beneden in een grote (gietijzeren) braadpan.
Voeg de wortel, bleekselderij, uitjes, gember, knoflook, kruiden, kruidnagels, eventueel de steranijs en de hele peperkorrels toe.
Giet er zo veel water bij dat de fazanten voor twee derde onderstaan; breng dat aan de kook op hoog vuur. Zet dan het vuur meteen laag, dek de pan gedeeltelijk af met het deksel en laat de fazanten 35-40 minuten stoven, tot ze gaar en mals zijn; keer ze halverwege de stooftijd om.
Haal de fazanten uit het stoofvocht en verdeel het vlees in grote stukken. Verdeel het vlees en de groenten over vier warme kommen. Zeef het hete stoofvocht en schep het erbij. Geef er stukken grof brood bij.
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: stoofschotel met fazant en gember' is afkomstig uit het kookboek...
Ramsay's beste menu's
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay heeft met 156 afwisselende recepten 52 menu's samengesteld, bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en desserts. Dit is echter slechts... lees verder
© Kosmos Uitgevers