Thaise gebraden kip
bereiden
Ingrediënten
- 2 rode pepers (bird's eye), gehalveerd en ontdaan van zaad
- 150 g santen
- geraspte schil en sap van 2 limoenen, plus 2 limoenen, in schijfjes
- 25 g verse koriander
- 1½ kg kip
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Maal de rode pepers, santen, het limoenraspsel en -sap en de koriander in de keukenmachine tot een gladde pasta.
Maak het vel aan de bovenkant van de kip wat losser en druk de wijs- en middelvinger eronder zodat er een zakje ontstaat. Maak twee inkepingen in de bouten.
Druk het grootste deel van de pasta in het zakje onder het vel en wrijf de resterende pasta over de bouten.
Leg de schijfjes limoen onder in een braadslee en leg de kip erop. Leg een vel aluminiumfolie erover en braad de kip 40 minuten in de oven. Neem hem uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en bedruip de kip. Zet de kip weer in de oven en braad hem onafgedekt nog eens 30-40 minuten; bedruip de kip in die tijd af en toe. Neem de kip uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen.
Verdeel de kip over vier warme borden.
Extra benodigd
Keukenmachine, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Thaise gebraden kip' is afkomstig uit het kookboek...
Neem 5 ingrediënten
James Tanner
Het idee achter dit boek is even briljant als simpel: maak met slechts 5 ingrediënten de lekkerste gerechten. Zolang de ingrediënten en de combinaties goed zijn, is... lees verder
© Kosmos UitgeversGebraden kip tips
Reacties op dit recept
- Mark Dit lijkt een heel erg simpel recept en dat is het ook - om te maken. Maar lekker dat het is!