Kip met citroen en olijven
- 4 personen
- 110 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
bevat per portie
- 505 kcal
- 38 g eiwit
- 37 g vet
- 6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 uien, 2 in ringen en 1 fijngehakt
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 cm gemberwortel, fijngehakt
- 150 ml kippenbouillon
- 1 verse kip
- 250 g groene olijven
- 1 citroen
Bereiden
Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uienringen even aan. Strooi er zout, peper, paprikapoeder en gember door en schep alles goed door. Voeg de kippenbouillon toe. Wrijf de kip in met zout en peper en leg hem op de uien in de pan. Stoof de kip afgedekt een uur op zacht vuur. Keer de kip regelmatig. Voeg de fijngehakte ui toe en stoof de kip in nog een half uur zachtjes gaar.
Breng de olijven in ruim water aan de kook en giet ze af (hierdoor worden ze minder zout). Pers een halve citroen uit. Snijd de rest van de citroen in plakjes en snijd deze in vieren. Voeg de olijven en de stukjes citroen aan de kip toe en sprenkel het citroensap erover. Stoof het gerecht nog ca. 5 minuten tot het door en door warm is. Lekker met couscous of rijst en een tomatensalade.
Bron
Het recept 'Kip met citroen en olijven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com