Kippenpootjes met tomaten-paprikasaus
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Gevogelte
bevat per portie
- 430 kcal
- 22 g eiwit
- 33 g vet
- 8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 kippenpootjes (drumsticks)
- 25 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groene paprika, in reepjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 klein blikje tomatenpuree
- ½ bekertje crème fraîche à 150 g
- 1 theelepel suiker
Bereiden
Wrijf de kippenpootjes in met zout en peper. Verhit in een koekenpan de boter (houd 1 eetlepel achter). Bak de drumsticks in ca. 20 minuten gaar en bruin, keer ze regelmatig.
Verhit intussen in een andere koekenpan 1 eetlepel boter. Bak de ui, de paprika en de bleekselderij ca. 10 minuten op een zacht vuur. Voeg de knoflook toe. Roer de tomatenpuree, de crème fraîche en 150 ml water erdoor. Verhit nog ca. 2 minuten. Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker.
Leg de kippenpootjes op twee borden en schenk de saus er half over. Lekker met gebakken krieltjes met spek en veldsla.
Bron
Het recept 'Kippenpootjes met tomaten-paprikasaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com