Marokkaanse stoofschotel met kip, citroen en olijven
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 citroen
- 500 g kipfilet of kipdijstukken zonder bot, in stukken
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, geraspt
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngehakt
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 150 g gemengde olijven
- 1 Marokkaans brood
Bereiden
Pers de citroen uit. Verwijder de velletjes uit de geperste citroenschil en snijd de schil in repen.
Schep de stukken kip in een braadpan om met de knoflook, ui, specerijen, verse koriander en zout naar smaak. Schenk het citroensap en de olijfolie erover en schep ook de repen citroenschil en de olijven erdoor.
Zet het deksel op de pan en breng het geheel langzaam aan de kook. Stoof de kip in 30-40 minuten zachtjes gaar. Serveer de stoofschotel met grove sneden Marokkaans brood en een wortelsalade.
Kookboek
Het recept 'Marokkaanse stoofschotel met kip, citroen en olijven' is afkomstig uit het kookboek...
Brood kan altijd
Voorlichtingsbureau Brood
Dit boek laat met 100 recepten goed zien wat je allemaal met brood kunt doen. Van snelle broodjes, sandwiches en spannende gerechten tot allerlei lekkere hapjes... lees verder
© Voorlichtings bureau Brood