Jamie Oliver: kipfilet met paddenstoelen, witte wijn en tijm
bereiden
Ingrediënten
- 2 kipfilets van 200 g
- 1 handvol gedroogd eekhoorntjesbrood
- 250 g gemengde paddenstoelen, gesnipperd
- 1 groot wijnglas witte wijn
- 3 flinke klonten boter
- 1 handvol verse tijm
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
Bereiden
Neem een brede rol aluminiumfolie en maak een envelop door twee stroken (van ongeveer 2 schoenendozen lang) op elkaar te leggen, drie randen om te vouwen en een kant open te laten. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Meng alle ingrediënten, inclusief de kip, in een kom. Doe het mengsel vervolgens in je envelop, met al het vocht van de wijn, en let daarbij op dat je geen gaatjes in de folie maakt. Maak de laatste rand van de envelop dicht, zorg dat alle kanten goed strak dicht zitten en schuif hem voorzichtig op een bakblik. Zet het blik even op een hoge pit om het snel heet te laten worden en zet het vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het dan uit de oven, leg de envelop op een groot bord, zet dat op tafel en scheur de folie open. Voel je vrij om met dit recept te experimenteren - dingen als geraspte pastinaak, gerookte bacon of rode wijn zijn ook heel lekker.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Jamie Oliver: kipfilet met paddenstoelen, witte wijn en tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Happy Days met the Naked Chef
Jamie Oliver
"Mijn boeken zijn voor mensen die de kortste weg willen nemen, maar ook iets fantastisch van hun dagelijkse maaltijden willen maken. Mensen die zichzelf en hun
... lees verder © 2007 Jamie Oliver Enterprises Limited. Beeld: David LoftusKipfilet tips
Reacties op dit recept
- Hanny Dit gaan we zondag proberen!
- Henriette Vol verwachting gemaakt. Was wat flauw, het kan een beetje pittiger en zout/ peper er aan toevoegen is geen overbodige luxe. Verder heerlijk met gegrilde pompoen/ pastinaak/zoete aardappel.
- G. Dit recept heb ik gisterenavond gemaakt. Ik heb er zout, peper en wat Italiaanse kruiden bij gedaan (en eekhoorntjesboord kon ik nergens vinden dus heb ik gewoon meer gemengde champignons gebruikt). Het was heerlijk! We hebben het gegeten met aardappelpuree en sperziebonen.
- Marieke Zout en peper is zeker nodig. Zelf kippendijen (i.p.v. filet) en rozemarijn (i.p.v. tijm) gebruikt en wat cherry tomaatjes toegevoegd. Handig om wat boter met zout, peper en knoflook onder de huid te wrijven. Gegeten met stokbrood en franse kaasjes. Zeker een aanrader en heel makkelijk!