Briochespiesjes met brie en druiven

  • 24 stuks
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 164 kcal
  • 7 g eiwit
  • 11 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 dikke sneetje briochebrood (of maïsbrood)
  • 50 g zachte boter
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • citroensap
  • 150 g brie
  • 24 rode druiven
  • 24 witte druiven

Bereiden

Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten dun met citroenboter van zachte boter vermengd met citroenschil en wat citroensap. Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig bruin.

Snijd de brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken. Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie. Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakje brie. Leg de spiesjes op een schaal.

Extra benodigd

Cocktailprikkers

Bron

Het recept 'Briochespiesjes met brie en druiven' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Hapjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!