Briochespiesjes met brie en druiven
- 24 stuks
- 15 min
- waardering 7,3
- Hapje
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 164 kcal
- 7 g eiwit
- 11 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 dikke sneetje briochebrood (of maïsbrood)
- 50 g zachte boter
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- citroensap
- 150 g brie
- 24 rode druiven
- 24 witte druiven
Bereiden
Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten dun met citroenboter van zachte boter vermengd met citroenschil en wat citroensap. Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig bruin.
Snijd de brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken. Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie. Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakje brie. Leg de spiesjes op een schaal.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Bron
Het recept 'Briochespiesjes met brie en druiven' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood