Aspergesalade met gefrituurde mihoen

4 personen
voorbereiden
bereiden

waardering 7,5obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g mihoen
  • olie om te frituren
  • 800 g asperges
  • 4 (biologische) eieren
  • 4 theelepels gladde mosterd
  • 50 g crème fraîche
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 200 g gerookte zalm, in kleine plakjes
  • paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 1 bakje tuinkers

Voorbereiden

Verdeel de mihoen in kleine porties en frituur ze een paar seconden in olie van 175 °C, totdat ze knapperig zijn (draai ze wel met een schuimspaan om). Laat de mihoen op keukenpapier tot gebruik afkoelen.

Bereiden

Kook de asperges in kokend water in ca. 7 minuten gaar. Kook ondertussen de eieren in 5 minuten hard en spoel ze onder koud water af. Roer de mosterd, crème fraîche, gembersiroop en olijfolie tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout. Leg de mihoen en de asperges op vier borden. Snijd boven elk bord een ei in 4 stukken (let op: dooier is nog zacht en loopt uit). Leg hierop de gerookte zalm en de verse kruiden. Lepel de mosterdsaus langs de salade.

Variatietip

Als je niet van zalm houdt, vervang de zalm dan door rauwe ham of kip fumé. Dit doe ik ook voor de kinderen. In kleinere porties en zonder asperges is het ook een mooi voorgerecht.

Het ledenrecept 'Aspergesalade met gefrituurde mihoen' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com