Bananenbrood
8 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 ml bloem
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1½ theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 250 ml suiker
- 4 hele rijpe bananen
- 1 theelepel vanille(suiker)
- 125 ml slaolie
- 1 theelepel kaneel
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiden
Meng in een flinke kom de bloem, zuiveringszout, bakpoeder en 1½ theelepel zout. Meng in een andere kom de eieren en suiker. Prak de bananen (eventueel met een staafmixer). Voeg de banaan, vanille, olie en kaneel toe aan het ei-suikermengsel en meng het goed door elkaar. Voeg dit geheel langzaam en al roerend toe aan het bloemmengsel, blijf roeren en mengen tot alle bloem is vermengd. Verdeel het deeg over 2 broodvormen. Bak de bananenbroden 45 tot 60 minuten in de oven.
Extra benodigd
Staafmixer, 2 brood- of cakevormen
Het ledenrecept 'Bananenbrood' wordt je aangeboden door Jessica. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Reacties op dit recept
- GA Waarom zuiveringszout in dit gerecht? En waar koop ik dat?
- Jessica Zuiveringszout is ontzurend (ook wel bekend als baking soda) en heeft eigenschappen van bakpoeder en gist (om te rijzen).
- Esther Je kunt het kopen bij de meeste drogisterijen en vrijwel alle apotheken.