Beenham gelakt met espressosiroop
bereiden
Ingrediënten
- 600 g beenham
- 50 g boter
- ½ kopje espresso
- 2 eetlepels vloeibare honing
- ½ theelepel kaneel
- 2 eetlepels basterdsuiker
Bereiden
Braad de beenham in de boter licht aan en laat het vlees ca. 30 minuten met het deksel op de pan smoren. Zet intussen een half kopje espresso. Giet de espresso in een zo klein mogelijk steelpannetje. Zet het pannetje op laag vuur en voeg de honing, kaneel en basterdsuiker al roerende toe. Laat het geheel inkoken totdat het stroopachtig is. Neem de ham uit de pan, snijd de ham in plakken en bestijk deze aan een kant met de koffiestroop. Leg de plakken met de bestreken kant naar boven in een ovenschaal en zet deze onder de grill. Keer de plakken na 1-2 minuten om en bestrijk de andere zijde ook met de koffiestroop. Lekker met frietjes en een frisse salade.
Variatietip
Probeer de espressosiroop ook eens met rosbief of spareribs.
Het ledenrecept 'Beenham gelakt met espressosiroop' wordt je aangeboden door Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com