Chateaubriand
bereiden
Ingrediënten
- 200 g chateaubriand (ossenhaas)
- 20 g licht gezouten rauwe boter (St. Mere)
- scheutje (truffel)olie
- scheutje medium sherry
- paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
Voorbereiden
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Bereiden
Laat een (gietijzeren braad)pan met dikke bodem op temperatuur komen. Voeg een deel van de boter en een scheutje olie toe. Braad het vlees aan weerszijden op hoog vuur ca. 1 minuut aan en gaar het vlees daarna op middelmatig vuur. Zet vlak voordat de gewenste gaarte (saignant) is bereikt het vuur hoog, zout het vlees en blus het af met sherry. Leg het vlees op een voorgewarmd bord. Neem de pan van het vuur en bind de jus met kleine blokjes boter tot een saus. Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer de saus naast de chateaubriand en garneer met het bieslook. Lekker met vers stokbrood.
Extra benodigd
Braadpan met dikke bodem
Opmerking
Smikkelen en smullen op een zonnige lentedag, alleen of met goed gezelschap. Het beste van het beste, enjoy!
Het ledenrecept 'Chateaubriand' wordt je aangeboden door Kimball. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com