Citroenkip met olijven
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, in ringen
- 2 citroenen
- 200 ml kippenbouillon
- 200 g groene olijven (zonder pit)
Bereiden
Bestrooi de kippenpoten met paprikapoeder, gemberpoeder en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kip hierin rondom lichtbruin in 10 minuten. Voeg de uien bij de kip. Rasp de schil van 1 citroen en pers de citroen uit. Giet de kippenbouillon, citroenrasp en sap erbij en stoof 30 minuten in een gesloten pan. Voeg de laatste 10 minuten de olijven toe. Garneer het gerecht met partjes citroen en serveer er couscous bij.
Het ledenrecept 'Citroenkip met olijven' wordt je aangeboden door Mirjam. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com