Frittata met courgette
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g courgette, in dunne plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in dunne ringetjes
- 6 eieren
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 15-20 g basilicum, fijngehakt
- 25 g boter
Voorbereiden
Bestrooi de courgetteplakjes met zout, laat ze 10 minuten liggen en dep ze droog met keukenpapier.
Bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de courgetteplakjes en de ui in 5-6 minuten beetgaar. Klop in een kom de eieren los met 1 eetlepel water en meng er 25 g kaas, basilicum en zout en peper naar smaak door. Schep het courgettemengsel erdoor. Verhit de boter in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Laat de frittata op matig hoog vuur in 8 minuten stollen. Schuif de pan onder een hete grill en laat de bovenkant in 1-2 minuten goudbruin worden, of keer de omelet met behulp van een bord en bak ook de onderkant nog 1-2 minuten. Strooi de rest van de kaas erover. Lekker met een tomatensalade en gebakken aardappeltjes.
Extra benodigd
Keukenpapier
Het ledenrecept 'Frittata met courgette' wordt je aangeboden door Fabiƫnne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com