Frittata met spinazie

4 personen
bereiden

waardering 6,9obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 450 g verse spinazie, van steeltjes ontdaan
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels room
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 50 g maïs uit blik, uitgelekt
  • 1 stengel bleekselderij, in ringen
  • 1 Spaans pepertje, fijngehakt
  • 2 tomaten, zonder pitjes en in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g boter
  • 25 g pecannoten, gehalveerd
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 25 g gruyère, in blokjes
  • snufje paprikapoeder

Bereiden

Kook de spinazie 5 minuten met water in een afgedekte pan. Giet de spinazie af en dep droog met keukenpapier. Klop de eieren los in een kom en roer de spinazie, de room, het knoflook, de maïs, de bleekselderij, het Spaanse pepertje en de tomaten erdoor. Verhit de olie en de boter in een koekenpan van 20 cm in doorsnee. Schep het ei-spinaziemengsel in de koekenpan. Strooi de halve pecannoten, de Parmezaanse kaas, de blokjes kaas en het paprikapoeder erop. Bak de omelet, zonder te roeren, 5-7 minuten op matig vuur. Wacht tot hij van onderen bruin is. Leg een groot bord omgekeerd op de koekenpan. Keer de pan om en vang de omelet op in het bord. Laat hem weer in de pan glijden en bak hem 2-3 minuten aan de andere kant.

Extra benodigd

Keukenpapier

Het ledenrecept 'Frittata met spinazie' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com