Gemarineerd varkensvlees in de wok
2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels curry
- 1 teentje knoflook, geperst
- 300 g hamlappen, in dunne plakjes
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
Voorbereiden
Maak een marinade van de honing, sojasaus, curry en uitgeperste knoflook. Breng de marinade op smaak met peper en zout. Meng het vlees door de marinade en laat het 30 minuten staan.
Bereiden
Schep het vlees uit de marinade. Bak de plakjes vlees in een wok in 2 eetlepels olie aan beide kanten bruin. Voeg de rest van de marinade toe met de sesamzaadjes en de rode peper. Laat het vlees op laag vuur in ca 7 minuten gaar worden.
Het ledenrecept 'Gemarineerd varkensvlees in de wok' wordt je aangeboden door Wilma. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com