Geroosterde entrecote met gesmoorde courgette
2 personen
voorbereiden
bereiden
voorbereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 entrecote van 300 g
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 courgette, in blokjes
- 2 tomaten, ontveld en zonder zaadjes, in reepjes
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
Bereiden
Wrijf de entrecote in met de azijn en de helft van de olijfolie. Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Schep de courgette, de tomaten en de kruiden erdoor, voeg zout en peper toe en smoor het geheel afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Rooster in een grillpan (of koekenpan) de entrecote in 6-8 minuten bruin, van binnen rood of rosé, keer regelmatig. Strooi er zout en peper over. Snijd de entrecote in dunne plakjes en schep ze op twee warme borden. Schep de gesmoorde courgette ernaast.
Extra benodigd
Grillpan