Geschnetzeltes - kalfsreepjes in roomsaus
bereiden
Ingrediënten
- 500 g kalfsschnitzels, ongepaneerd, in reepjes
- 40 g boter
- 3 sjalotjes, fijngehakt
- 250 g champignons, in plakjes
- 3 eetlepels cognac of vieux
- 2 eetlepels bloem
- 200 ml zoete witte wijn
- 250 ml slagroom
- 3 takjes peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Bestuif de vleesreepjes met zout en peper. Smelt in een hapjespan een klontje boter. Voeg de sjalotjes en de champignons toe en bak ze op hoog vuur in ca. 4 minunten goudgeel. Neem de champignons en de sjalotjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg nog een klontje boter aan de pan toe bak als de boter bruist de reepjes kalfsvlees in ca. 5 minuten mooi lichtbruin. Voeg de verwarmde cognac toe en flambeer het vlees (zorg dat afzuigkap afstaat). Strooi bloem over het vlees en schep het goed door elkaar. Voeg de champignons en de uitjes weer toe. Giet de wijn erover. Voeg als laatste de room toe en laat alles nog ca. 3 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de peterselie erover. Lekker met rösti of spagetti en een frisse salade.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het ledenrecept 'Geschnetzeltes - kalfsreepjes in roomsaus' wordt je aangeboden door Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com