Gevulde aardappelen uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 300 g garnalen
- 100 g roomboter, in kleine blokjes
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiden
Wikkel de schoongeboende aardappelen elk in een stuk aluminiumfolie. Rooster de aardappelen 60 minuten in de oven. Snijd een kapje van de aardappelen en schep met een lepel voorzichtig het kruim eruit. Meng het kruim met de garnalen en de boter en peper en zout naar smaak. Vul de aardappelen met het garnalenmengsel. Leg het kapje weer op de aardappelen en wikkel ze opnieuw in aluminiumfolie. Zet de oven uit en plaats de aardappelen ca. 10 minuten terug in de (nog warme) oven. Serveer ze met de folie opengevouwen op vier borden. Lekker met een salade en een koele Muscadet.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Variatietip
Ook lekker met gerookte zalm in plaats van garnalen.
Het ledenrecept 'Gevulde aardappelen uit de oven' wordt je aangeboden door Marianne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com