Gevulde aardappelen uit de oven

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 300 g garnalen
  • 100 g roomboter, in kleine blokjes

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiden

Wikkel de schoongeboende aardappelen elk in een stuk aluminiumfolie. Rooster de aardappelen 60 minuten in de oven. Snijd een kapje van de aardappelen en schep met een lepel voorzichtig het kruim eruit. Meng het kruim met de garnalen en de boter en peper en zout naar smaak. Vul de aardappelen met het garnalenmengsel. Leg het kapje weer op de aardappelen en wikkel ze opnieuw in aluminiumfolie. Zet de oven uit en plaats de aardappelen ca. 10 minuten terug in de (nog warme) oven. Serveer ze met de folie opengevouwen op vier borden. Lekker met een salade en een koele Muscadet.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Variatietip

Ook lekker met gerookte zalm in plaats van garnalen.

Het ledenrecept 'Gevulde aardappelen uit de oven' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com