Hamansoren - speciaal voor Poerim
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 400 g bloem
- 4 eieren
- 2 theelepels olie
- frituurolie
- een beetje bloem of meel voor op de deegplank/aanrecht
- poedersuiker
Voorbereiden
Doe de gezeefde bloem in een diepe kom. Maak in het midden een kuil. Klop de eieren schuimig en meng de olie erdoor. Giet het eimengsel, 4 eetlepels water en een snufje zout in de kuil. Meng met een houten lepel alles vanuit het midden. Kneed het tot een soepel deeg wat niet aan je handen blijft kleven. Maak van dit deeg 10 ballen en laat het 1 uur rusten.
Bereiden
Bestrooi een plek op het aanrecht met meel en rol de ballen met een deegroller uit tot papierdun. Snijd uit het deeg ruiten van ca. 7 cm. Bak de ruiten goudgeel in de hete frituurolie (ca. 190 °C). Schep de Hamansoren met een schuimspaan uit de frituur en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de Hamansoren voor het eten royaal met poedersuiker.
Extra benodigd
Deegroller, frituurpan
Tip
Hamansoren blijven niet lang vers. Eet ze dus dezelfde dag of de volgende dag en bewaar ze in een koektrommel.
Het ledenrecept 'Hamansoren - speciaal voor Poerim' wordt je aangeboden door Kattebelletje. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Reacties op dit recept
- Ernst Bij het recept voor Hamansoren staat een afbeelding van Hamantaschen (naar het model van de driekante hoed van Haman). Gut Purim!