Kabeljauw met pittige salsa
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 750 g kabeljauwfilet
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 250 g tomaten, ontveld en in stukken
- 1 rood pepertje, in dunne ringen
- 2 theelepels gedroogde tijmblaadjes
- ½ theelepel geraspte nootmuskaat
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels citroensap
Voorbereiden
Bestrooi de visfilet met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan. Bak de ui zacht en glazig. Voeg de knoflook, de tomaatstukken, het pepertje, de tijm, de nootmuskaat, het kaneelpoeder en 250 ml water toe. Laat alles op een laag vuur ca. 20 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur. Roer de suiker en het citroensap door het mengsel en laat de salsa een uur op smaak komen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de visfilets in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en laat de vis in ongeveer 25 minuten gaar worden. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de vis. Serveer de warm gemaakte salsa bij de vis. Lekker met rijst.
Extra benodigd
Aluminiumfolie