Kabeljauw uit de oven
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g roomboter
- 200 g blauwschimmelkaas
- sap van 1 citroen
- 800 g kabeljauwfilet, in grote stukken
- 3 eetlepels peterselie of dille, fijngehakt
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiden
Maak in een (steel)pannetje een saus van de boter, kaas en het citroensap. Beboter een ovenschaal , leg de stukken vis in de schaal en giet de warme saus over de vis. Gaar de vis 10-15 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven en strooi de peterselie of dille over de vis. Lekker met aardappelpuree en worteltjes en een koele Muscadet.
Variatietip
Gebruik in plaats van kabeljauw eens Victoriabaars.
Het ledenrecept 'Kabeljauw uit de oven' wordt je aangeboden door Marianne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Reacties op dit recept
- Victor Goed recept en lekker simpel. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld, zonde van de vis.