Kalfsentrecote met knoflookjus
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 kalfsentrecotes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 100 ml droge witte wijn
- 100 ml slagroom
- 2 eetlepels oregano of basilicum, fijngehakt
- 1 eetlepel tijmblaadjes, fijngehakt
Voorbereiden
Wrijf het vlees in met azijn en 2 eetlepels olijfolie en laat de entrecotes 10 minuten liggen.
Bereiden
Bak de entrecotes in een koekenpan zonder extra olie op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé. Houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de knoflook en de laatste eetlepel olijfolie door het bakvet en smoor de knoflook zachtjes gaar. Schenk de wijn en de slagroom erbij en laat al roerende inkoken tot een lichtgebonden jus. Roer de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg de entrecotes op warme borden en schep de knoflookjus erover. Lekker met aardappelgratin en een groene salade.
Extra benodigd
Aluminiumfolie