Kalfsoesters met knoflook
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 kalfsoesters
- ½ theelepel kaneel
- 25 g boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel tijmblaadjes
- 100 ml droge rosé
- 100 ml vleesbouillon
Bereiden
Wrijf de kalfsoesters in met zout, peper en kaneel. Verhit de helft van de boter met de olie en bak de kalfsoesters op een niet te hoog vuur in 4 minuten bruin, van binnen nog rosé. Keer ze regelmatig. Leg de kalfsoesters op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de knoflook toe aan het bakvet en bak tot het gaat geuren. Voeg tijm, rosé en bouillon toe en kook alles in tot een lichtgebonden jus. Haal de pan van het vuur en klop de rest van de boter erdoor. Voeg zout en peper toe. Schep de jus over de kalfsoesters.
Extra benodigd
Aluminiumfolie