Karbonades met macédoine de légumes ('Flevohap')

2 personen
bereiden

waardering 7obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen, in blokjes
  • 2 haaskarbonades, gekruid naar smaak
  • bakboter
  • 100 g spekjes
  • 100 g zilveruitjes
  • 1 groot blik macédoine de légumes, bijna helemaal uitgelekt
  • loempiasaus (of ketjap manis en chilipoeder)

Bereiden

Kook de aardappelblokjes 6 à 7 minuten voor. Bak de karbonaadjes ca. 5 minuten aan in de boter. Bak de spekjes uit, voeg de zilveruitjes toe en bak nog even mee. Doe hierna de groenten erbij een breng op smaak met flink wat loempiasaus. Roer het geheel even goed door en leg de karbonaadjes op de groenten. Laat met het deksel op de pan 15 minuten stoven. Bak tegelijkertijd de aardappels ca. 15 minuten in de bakboter of margarine en kruid ze naar smaak. Serveer het vlees, de groenten en de gebakken aardappeltjes apart.

Persoonlijke noot

De herkomst van dit recept is niet meer te achterhalen, de naam is bedacht door mijn ouders en het recept heb ik van mijn moeder. De blikken groente zijn in Nederland moeilijk te vinden de laatste tijd, maar ik haal ze bij de Makro.

Reacties op dit recept

  • g Wat een lekker gerecht, en idee.
  • anston ziet er erg lekker uit gaat het proberen!!!!!