Kip met cornflakes en sesamzaad
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2-3 teentjes knoflook, geperst
- 125 ml ketjap
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels geraspte verse gember
- 2 theelepels sesamolie
- 500 g kipfilet, in reepjes
- 100 g cornflakes
- 3 eetlepels sesamzaad
- Sweet Chilli sauce
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
Bereiden
Doe de knoflook, ketjap, honing, gember en sesamolie in een kom. Voeg de kip toe en roer alles goed door elkaar. Dek de kom af en zet deze 15 minuten in de koelkast. Doe de cornflakes in een plastic zak en plet ze fijn met een deegroller of fles. Voeg het sesamzaad toe. Laat de kip uitlekken. Doe de kip in de zak met cornflakes en schud goed, zodat de kip goed wordt bedekt. Leg de kip op een goed ingevet bakblik. Bak de kipreepjes circa 10-12 minuten, of totdat ze goudbruin zijn (je hoeft ze niet te draaien tijdens het bakken). Serveer de kip met een (zoete) chilisaus.
Variatietip
Je kan de kipstukjes ook frituren in plaats van in de oven bakken.
Het ledenrecept 'Kip met cornflakes en sesamzaad' wordt je aangeboden door Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com