Kip met geitenkaas, bacon en courgette
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels honing
- 50 g blanke rozijnen
- 200 g zachte geitenkaas
- 50 g boter
- 4 kipfilets (à ca. 120 g)
- 100 g bacon of ontbijtspek, in plakjes
- 2 courgettes, in lange linten geschaafd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiden
Meng de honing en de rozijnen met een snufje peper door de geitenkaas. Verhit de boter en braad hierin de kipfilets rondom goudbruin. Bestrooi ze met peper en zout. Leg elke kipfilet op een stuk aluminiumfolie. Bak de plakjes bacon kort in het braadvet van de kip. Verdeel het kaasmengsel over de kipfilets, leg de plakjes bacon erop en vouw de pakketjes dicht. Leg ze 20 minuten in het midden van de oven. Roerbak de courgettelinten met de knoflook en wat zout in hete olijfolie.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het ledenrecept 'Kip met geitenkaas, bacon en courgette' wordt je aangeboden door Alice. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Reacties op dit recept
- Nathalie Lijkt me heerlijk. Ga ik zeker uitproberen.