Konijn in mosterdsaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- 50 g boter
- 1 ui, in ringen
- 2 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 eetlepels pittige mosterd
- 500 ml droge witte wijn
- 500 ml slagroom
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- ΒΌ groen kooltje, in dunne reepjes
Bereiden
Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de bouten snel rondom lichtbruin. Schep de bouten uit de pan. Bak de uienringen zacht. Voeg de laurierblaadjes, de knoflook, de mosterd en de wijn toe. Leg de bouten weer in de pan en stoof ze op een laag vuur in ongeveer 40 minuten gaar. Schep de bouten en de laurierblaadjes uit de pan. Roer de slagroom door het vocht in de pan. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de koolreepjes ca. 2 minuten. Verdeel de konijnenbouten en de kool over de borden. Giet de mosterdsaus over het vlees. Lekker met aardappelpuree.
Het ledenrecept 'Konijn in mosterdsaus' wordt je aangeboden door Richard. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com