Lamsvlees met oestersaus en Chinese kool
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 theelepels peperkorrels, gemalen
- 450 g lamsvlees, in dunne plakken
- 1 eetlepel arachideolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 8 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 2 eetlepels donkere sojasaus
- 6 eetlepels oestersaus
- 175 g Chinese kool
Bereiden
Strooi de gemalen peperkorrels over het lamsvlees. Schep de plakken vlees om. Verhit de arachideolie in een voorverwarmde wok of in een grote koekenpan met zware bodem. Voeg het lamsvlees toe en braad het al roerbakkend in circa 5 minuten aan. Voeg de knoflook en de lente-uitjes toe. Giet de sojasaus erbij. Roerbak het vlees 2 minuten. Giet de oestersaus erbij. Voeg de Chinese kool toe. Roerbak het mengsel nog circa 2 minuten, tot de koolbladen zacht zijn en het vocht in de pan borrelt. Lekker met rijst.
Het ledenrecept 'Lamsvlees met oestersaus en Chinese kool' wordt je aangeboden door Susan. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com