Lentestoofpotje met kip
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 kipdrumsticks, zonder vel
- 1 kleine ui, in plakjes
- 350 g jonge wortels, in blokjes
- 2 kleine raapjes, in blokjes
- 250 g diepvrieserwten
- 1 theelepel maïzena
- 300 ml kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiden
Verhit de olie in een grote ovenvaste pan. Bak de drumsticks rondom goudbruin. Laat ze goed uitdruipen en houd ze apart. Doe de ui in de pan en laat deze in 2-3 minuten glazig worden. Voeg de wortel- en raapblokjes aan de pan toe met de ui, erwten en kip. Vermeng de maïzena met een beetje bouillon in een pannetje, roer de overige bouillon erdoor en verwarm dit al roerend tot het kookt. Giet bij de kip en voeg de laurierblaadjes en zout en peper naar smaak toe. Zet de pan afgedekt 50-60 minuten in de oven tot de kip gaar is.
Reacties op dit recept
- Ben Er kunnen ook wat krielaardappeltjes bij gebakken worden.