Mediterraan runderstoofpotje
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 g magere runderlappen, in grove stukken
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 100 ml rode wijn
- 200 ml vleesbouillon
- 4 tomaten, in stukken
- 2 courgettes, in plakken
- 100 g gemengde olijven
Bereiden
Bestrooi de stukken runderlap royaal met zout en peper en bak ze rondom bruin in een braadpan met hete olijfolie. Bak de ui, de knoflook en de kruiden even mee en schenk dan de rode wijn en de bouillon langs de rand van de pan erbij. Stoof het vlees 2 uur met het deksel op de pan op heel zacht vuur. Voeg de tomaten, de courgettes en de olijven toe. Stoof het geheel nog 30-45 minuten. Lekker met rijst of pasta en een frisse salade.
Het ledenrecept 'Mediterraan runderstoofpotje' wordt je aangeboden door Marjette. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com